VARMEPUMPE/ GULVVARME

Varmepumper: Din egen energikilde

Visste du at Enova kan gi støtte etter installasjon av en luft/vann varmepumpe hjemme hos deg?
Nå har du rett til å få tilbake penger når du investerer i energitiltak i boligen. Det eneste du trenger å gjøre er å sende inn dokumentasjon på kjøpet!
Et godt tiltak er å fjerne en oljefyr til en mer energivennlig løsning. Støttebeløpet halveres i 2019, og avvikles helt når forbudet trer i kraft i 2020.
Les mer om støtteordningene på www.enova.no

Fullstendig utskifting til fornybar energi
Moderne varmepumper bruker varme fra luft, vann eller jord for oppvarming og varmtvannsproduksjon. Miljøet leverer 75 prosent av ditt energibehov. Denne energien er tilgjengelig året rundt og i ubegrensede mengder. En varmepumpe jobber på en miljøvennlig måte fordi den ikke avgir utslipp.
En luft/vann varmepumpe er spesielt egnet til utskifting av ditt varmesystem; Ingen store renoveringer er nødvendig. Konverteringsutgiften og innkjøpsprisen er lav. Men også en væske/vann varmepumpe kan lønne seg avhengig av eiendommens egenskaper.
Ser du etter den mest fremtidssikre løsningen? Da skal hele fokuset være på fornybar energi. Det gjør deg uavhengig av de stigende fossile brennstoffprisene. Du sparer driftsutgifter og beskytter miljøet. I mange tilfeller kan du få offentlig støtte.
De fleste gamle varmesystemer fungerer ineffektivt og slipper ut for mye CO₂. Økende drivstoffpriser er også med på å øke driftskostnadene. Fornybare varmesystemer gjør det mulig for deg å bli uavhengig av dyrt fossilt brennstoff og beskytte klimaet på samme tid. Du trenger ikke å investere i alt med en gang. I stedet kan du installere nytt utstyr ettersom det trengs
Jo lavere den påkrevde flowtemperaturen er, desto mer effektiv er varmepumpen. Huset ditt bør derfor ha store varmeoverflater som tillater drift ved lave temperaturer og huset bør også være godt isolert for å sikre energieffektiv drift.

Les mer om varmepumpeteknologi (PDF)